T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / YEŞİLYURT - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

TARİHÇESİ

 

         Okulumuz 1990 Yılında Sağlık Bakanlığı'na bağlı "Atatürk Sağlık Meslek Lisesi" adıyla kurulmuştur. Hemşirelik, acil tıp teknisyenliği, tıbbi laboratuvar, tıbbi sekreterlik, diş protez alanları olan okulumuz 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanarak, "Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi" adını almıştır. Bu yıllarda mezunlarımız yüksek oranda hemşirelik, acil tıp teknisyenliği ve tıbbi sekreterlik alanlarında iş sahibi olmuşlardır. Ayrıca bürokraside mevki sahibi mezunlarımız bizi gururlandırmaktadır.

         2013 yılında "Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" ismini alan okulumuzda hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalları bulunmaktadır.

         2019-2020 öğretim yılında bugünkü yeni ve modern binasına taşınan okulumuz Yeşilyurt ilçesinin "Yeşiltepe" semtindedir.

         Otuz dört öğretmenle, dört yönetici, iki memur, bir hizmetli, 468 öğrenciyle üç  dalda eğitim öğretim verdiğimiz okulumuzda 32 derslik, dört laboratuvar, bir Kütüphane, birbilgisayar sınıfı, birspor odası altı idari oda bulunmaktadır. Her  alanında öğrencilerimizin gayreti ve başarıları bizleri mutlu etmektedir.

Üniversiteye ve işe yerleşme konusunda yüksek başarı oranına sahip okulumuz ilimizde kendi alanında tercih edilen birinci okul unvanını korumaktadır.

    04.09.2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.07.2019 - Güncelleme: 07.09.2020 09:59 - Görüntülenme: 1412
  Beğen | 11  kişi beğendi